יום אחד בשנה כולו של הסטודנטים

 

 

פסטיבל הסטודנט המשותף. "אווירת חופש באמצע שנת הלימודים"

אירועי יום הסטודנט המשותף יתקיימו היום ומחר ויכללו אלכוהול זול, הופעות, בזאר – וכנראה גם דוחק רב ותורים ארוכים

הדר עבו

הנה סיבה טובה להיות סטודנט. כמדי שנה, מציינים היום ומחר (18.5-17.5) את "פסטיבל הסטודנט המשותף" בחיפה. מדובר באירוע מושקע וססגוני שנועד להעניק לסטודנטים, לפחות יומיים בשנה, את התחושה שמשתלם להיות חלק מהאקדמיה. אחרי שכל השנה הם שוקדים על הלימודים, יום הסטודנט מספק אתנחתא שהיא גם הפוגה נעימה וגם אפשרות לגיבוש סטודנטיאלי.

גם השנה הפסטיבל יתקיים בטכניון ויהיה במתכונת משותפת בין ארבע אגודות סטודנטים: אוניברסיטת חיפה, אס"ט (אגודת הסטודנטים בטכניון), מכללת גורדון והמכללה האקדמית גליל מערבי. האירוע מורכב משלושה חלקים מרכזיים: ערב הופעות ראשון היום (רביעי, 17.5), ערב הופעות שני מחר (חמישי, 18.5) ושתי מסיבות בריכה בבוקר יום חמישי ויום שישי. בין המופיעים באירוע יהיו סטטיק ובן-אל, התקווה 6, יובל דיין, אביב גפן, עומר אדם, עברי לידר ונתן גושן, "זו הפקה מושקעת שנועדה לגרום לכל סטודנט וסטודנט לחוות את היום הזה בצורה המהנה והמשחררת ביותר", אומר רם תורג'מן, יו"ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה. "חוץ מההופעות, יהיה מתחם בזארי הנקרא 'פסטי-לנד', שיכלול דוכנים רבים של אטרקציות בסגנון לונה פארק עם פרסים לזוכים. בנוסף, ברחבת הטכניון יהיו פרושות רחבות ריקודים בסגנונות מוזיקה שונים עם די-ג'ייאים מרחבי הארץ, וכן במה ביער".

למי שמעוניינים יותר במגוון השתייה שיוצע באירוע, מספר תורג'מן שהתמונה מבטיחה בהחלט. "כל זכיין מחויב למכור אלכוהול במחירים זולים", הוא מפרט. "המחיר יהיה כ-20 ש"ח לכוס וודקה עם משקה אנרגיה וכ-16 ש"ח לכוס בירה. לכבוד האירוע הסתיימו הלימודים ביום רביעי בשעה 16:00, ומחר (חמישי) לא יתקיימו לימודים כלל. "לסגל האוניברסיטה ברור שיום אחד בשנה כולו של הסטודנטים, אז תיהנו ממנו", אומר תורג'מן.

מחיר כרטיס דו-יומי לאירוע עומד על 30 ₪ לחברי אגודת הסטודנטים בחיפה, לעומת 160 ₪ לסטודנטים שאינם חברי אגודה. "כחבר אגודה מגיע לך צ'ופר", מסביר תורג'מן. למסיבות הבריכה, שייערכו כאמור בימים חמישי ושישי במתחם "ספייס-נשר" לצלילי מוזיקת תקליטנים מקומיים, מחירי הכרטיסים הם 25 ₪ לחברי אגודה ו-40 ₪ ללא חברים. "המחיר משתנה בין אגודה לאגודה", מוסיף תורג'מן. המחיר באוניברסיטת חיפה יחסית לשאר האגודות הוא זול מאוד". הדבר מתאפשר בין השאר בזכות סבסוד של כמה אלפי שקלים מטעם עיריית חיפה, כמו גם חסויות של חברות שונות שיפרסמו באירוע.

הפסטיבל מתקיים במתכונת המשותפת מאז שנת 2013. "הסיבה היא נטו כלכלית", מסביר תורג'מן. "ככל שיש יותר מימון ויותר כוח, ככה אפשר להרים אירוע יותר מושקע עם אמנים מובילים יותר. מדובר בפסטיבל סטודנט שמגיעים אליו מכל הארץ, ולא סתם זה קורה. חוץ מזה, שכיף להתגבש קצת כסטודנטים החיים ולומדים באותה העיר או באותו אזור בארץ".

עם זאת, יש גם סטודנטים שאינם מרוצים מכך שהאירוע משותף לכמה אגודות. "בשנים שעברו היה דוחק", מספרת ימית כהן, סטודנטית למשפטים באוניברסיטה. "היו בעיות קליטה בגלל שהאירוע הכיל כמות עצומה של משתתפים, והיה מאוד קשה בתורים לשתייה ולמזון וגם בכניסה. שלא לדבר על חנייה". לעומתה, חן לארי מהחוג לפסיכולוגיה סבורה שהאירוע המשותף משיג את המטרה. "יש הרגשה של חגיגה בעיר, וכשמדובר בכמות נכבדת של סטודנטים זה הופך את זה לאירוע של ממש. ובכלל, ההרגשה כיפית נורא כשמקיפים אותך הרבה אנשים שנמצאים בדיוק במצב שלך, גם אם הם זרים לך. כולם רוקדים, קופצים ושרים. אווירת חופש באמצע שנת הלימודים".

במהלך האירוע אפשר בעיקרון לחנות בתוך הטכניון, אולם בפועל זמן קצר אחרי תחילתו כבר צפוי שלא יהיה אפשרי למצוא חנייה, ועל כן מומלץ מאוד להגיע בתחבורה ציבורית, שתתוגבר לכבוד האירוע. יום הסטודנט נגיש באופן מלא לנכים ולמוגבלים פיזית.